10 Apr 2009

Kecaman Kepada Program Perosak Remaja; MALAYSIAN DREAMGIRL
Baik...kali ni semua para mujahid blogger perlu highlight isu ini. isunya bukan lagi kerana jumudnya ISLAM menggariskan hiburan...tetapi betapa tegasnya kita berdepan perkara ini.. ia sangat menusuk jiwa anak melayu dibenar separuh bogel ditayang dgn satu program rasmi seumpama ini...Kecaman Keras wajib kita sama-sama sampaikan kepada kelompok ini. Kalu anak cina ke takpalah ni anak melayu islam.

Sila rujuk : http://assyababulkabir.blogspot.com/

Dengan entri bertajuk "Tuan Mufti, Ini bukan program Bukit Gantang ya !" aku terkejut dah lama ke benda ni? mengapa tiada sebarang respon dari blogger2 sebelum ini?

Ibarat pornografi trend baru pula , kali ni anak-anak ikan melayu dilelong dan di cernakan dengan baik atas tajaan syarikat Hp dan intel. Eksploitasi kepada mereka sungguh menyedihkan.

Sentuh tang tanggungjawab, mufti mesti keluarkan fatwa tentang program ini. Harus kah? Ka sunnat?...pastinya haram orang islam meyertainya.

Boleh juga rujuk : http://www.ikutsukaakuisa.co.cc/

PERHATIAN...tolong fwdkan perkara ini..dan sesiapa yang berwajib tu tolong ambil peduli dan tindakan... kita tidak sama sekali senang dengan perkara seumpama ini yang tidak mengambilkira sensitiviti orang ISLAM!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...