24 May 2012

Dato Seri Najib Tun Razak Berdepan Kes Rasuah heboh di LUAR NEGARA..

SUMBER: DUNIA CACAMARBA

Katuk Dulang Paku Serpih,
Mengata orang , Padahal Diri yang Lebih..

Dato' Seri kenalah bersihkan nama dari segala fitnah ini. Siapakah yang memerangkap dato ni ( :)..ehem,ehem). 1 Malaysia sedang menanggung 1 Malu sebab , 1 KES ni sebabkan 1 DUNIA kecoh pasal kredibiliti 1 Malaysia punya PEMIMPIN HARAPAN MASA DEPAN 1 MALAYSIA....

Dato kena bijak jangan cepat melatah..nanti 1 Malaysia nampak Dato bersalah, jadi Dato kena sentiasa nampak cool..cuma kenalah buat sesuatu. 1 Malaysia menanti dengan debar yang mencungap sebab 1Malaysia nak PRU 13 dah ni...

Dato' kami dibelakang Dato'..tapi kalu DATO memang salah..kami ramai-ramai tolak DATO masuk 1 LOKAP.

IKUTI LAPORAN AKHBAR dari 1 AKHBAR ni..ZASSSS


[HD] KUCHING: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Zahid Hamidi akan disapina agar datang ke mahkamah Perancis untuk memberikan keterangan. 


Peguam Suaram yang baru pulang dari Perancis Fadiah Nadwa Fikri berkata, pihaknya telah memaklumkan kepada mahkamah Perancis tentang saksi-saksi yang akan dipanggil itu.Turut disenaraikan sebagai saksi adalah bekas penasihat Najib, Abdul Razak Baginda dan isterinya Mazlinda.Mahkamah Perancis sedang menyiasat dakwaan rasuah dalam pembelian dua kapal selam Scorpean yang dibuat oleh syarikat Perancis.“Bila kami berjumpa dengan hakim pada 16 Mac lalu, kami telah serahkan senarai saksi yang perlu disapina agar datang ke mahkamah.

“Kami memberikan nama Najib Tun Razak, Zahid Hamidi and Razak Baginda,” kata Fadiah dengan mendapat tepukan gemuruh dari lebih 2,000 yang hadir dalam ceramahnya di Third Mile Bazaar, Kuching Ahad lepas lapor Free Malaysia Today.Apabila kesnya difailkan di Perancis, Zahid berkata, beliau akan memberikan kerjasama penuh.Namun, baru-baru ini selepas namanya disebutkan sebagai saksi, Zahid berkata beliau keberatan untuk pergi ke sana kerana tidak ada dana yang cukup untuknya."Siapa akan membayar kos penerbangan dan hotel saya di Perancis, " soal Zahid. 

Fadiah (gambar) dalam ceramahnya berkata, rakyat Malaysia sedia membayar kos penerbangan dan hotel Zahid di Perancis asalkan beliau sedia memberikan keterangan.


Menurut beliau, jika mereka enggan datang menjadi saksi selepas sapina dikeluarkan, mahkamah akan mengeluarkan notis sekali lagi.Jika gagal hadir juga, mahkamah akan mengeluarkan waran tangkap untuk memaksa mereka hadir."Dan jika mereka gagal lagi, Interpol (International Police) boleh mengeluarkan amaran dan boleh ditangkap dan dibawa ke mahkamah Perancis," katanya. Sementara itu, rakyat Malaysia mula memberikan respon ke atas laporan ini dengan berkata mereka sedia menyumbang untuk membolehkan mereka berdua (Najib dan Zahid) menjadi saksi."Saya akan menyumbangkan RM1.00 dari wang yang saya cari dengan susah payah untuk menampung kos mereka. Jika tak cukup, saya boleh tambah RM1.0 lagi," kata Cheong Seng Keong.Namun katanya, "Saya tidak mahu menyumbang untuk kondom mereka."

SATU DUNIA KECOH BEB PASAL PM KITER NI RASUAH....PERGH...PANAS BEB..
PRU13 TUNGGANG LANGGANG LAH JAWABNYA DATO NAJIB nih...
Kredit kepada empunya paparan skrin.
P/s: Walaupun Tuan Chua sebelum ini mendakwa Najib mempunyai imuniti sebagai PM, TM berharap Interpol mempunyai kuasa menangkap mereka untuk menjadi saksi di Mahkamah Perancis....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...