28 Dec 2010

cAVALRY coNVENTION cENTRE (CCC)- GEREJA TERBESAR MALAYSIA


KEDUDUKANNYA DEKAT DENGAN STADIUM BUKIT JALIL
(KLIK GAMBAR UTK PAPARAN LEBIH JELAS)



MEMPUNYAI SIMBOL YANG MUNGKIN KEBETULAN ATAU MEMANG INILAH DIA AGAMA BARU- "NEW AGE"-


DALAM PROSES PEMBINAAN

MACAM KAPAL ANGKASA BESAR JIKA SIAP...


SUMBER: KLIK

aku ada dpt email berkenaan dengan gereja yg terbesar di malaysia yg menelan belanja 100 juta di bukit jalil.

ermmm.... aku nk cakap mcm mane pon tak tahu dah. nk kata sokong.. mmg tak sokong la... tapi ni ape cite sampai yg besar di malaysia ni?

Quote:
Sebuah 'kapal angkasa' bakal mendarat di Bukit Jalil tidak lama lagi. Kalau tidak akhir tahun ni mungkin dijangka awal tahun 2010.

Kapal angkasa yang diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan mendarat ditapaknya bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.


Kapal angkasa tersebut sebenarnya adalah sebuah gereja yang terbesar di Malaysia dengan kos pembinaan melebihi RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.

Gereja 6 tingkat ini adalah antara gereja yang tercanggih didunia.

Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk abapila ia siap nanti.

Jangan terkejut jika setelah mendarat nanti tempat duduk di dalam kapal angkasa ini akan diisi oleh anak-anak Melayu yang bukan beragama Islam.

Dikhuatiri juga akan lebih ramai lagi remaja Melayu yang beragama Islam yang akan murtad.

Lihatlah saja kepada misi-misinya:


The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind

SO GUANE KITE???

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...