15 Dec 2010

PENDEDAHAN SIMBOL DAJJAL DI SEKITAR KITA


Horus (Tuhan Matahari)






ni plak mereka promote kt kite... cume kite je kot x prasan...




makne one dollar...!!




korg semua mesti taw statue of liberty kan..?
ni aku nak share ape tuh sebenarnye statue of liberty...
sebenarnye statue of liberty tuh ialah statue iris... iris tuh ialah pagan god masyarakt mesir purba..........

iris....




Antara berhala2 purba kala yg Masons dan Illuminati dah revive balik.. statue of liberty....



Sunway, salah satu Masonic company kat negara kita punya kerja.... shock hah?? this is the truth....




ok, skrang aku nak kongsi pasal horus...
so aku hrp korg dpt bukak fikiran tuh luas2..
sbb ape yg aku akn bgtaw nie agak sensitif kpd sesetengah org..
ape yg aku akn ckp ni bkn idea aku semate2.. ni adlh dari ape yg aku bace, kaji, tonton.... selamat membace dan berfikir....

ok, skrang aku akn bgtaw sape tu horus...

Horus adlh slh satu Tuhan Pagan dari amn Mesir Purba...dia merupakn ank kpd Isis (nama lainnya Meri panggilan Mesir lama) dan Tuhan matahari Osiris...malangnya, ibunya tlh menipunya dgn mengatakan bahwa dia lahir virgin birth, maknanya tak berbapa kononnya utk melahirkan rasa keajaiban dlm diri anaknya tuh...dia lahir pd 25 December. kelahirannya disambut tiga bintang di langit (org mesir purba menggelar tiga bintang ini sebagai 3 kings)..

Dikatakan genius semasa kecil, sudah mengajar di kuil pd umur 12 tahun.mempunyai 12 org pengikut yg plng rpt. pd umurnya 30, dia dibaptiskn oleh paderi diraja...antara keajaiban padanya yg di gambarkan ialah dia boleh berjln atas air, menghalau syaitan dan mengubat org buta...dia mati dibunuh Set(Tuhan Jahat Mesir) dgn disalib...hidup semula 3 hari kemudian dan diangkat sebagai Tuhan...

org Mesir purba yakin bahawa dia akn turun semula ke dunia dan memerintahnya selama 1000 tahun...digambarkan mempunyai Matahari dibelakangnya kerana dia adlh Tuhan Matahari...Horus bertempur dgn Set, dan dlm pertempuran tu dia tlh hilang sebelah matanya...jadiklah simbol..





Inilah sebab mengapa Mason amat mengagung2kan simbol mata satu dan piramid dlm pergerakan mereka..sapa yg bermata satu nih..

Dan korang nampak tak something dlm biography dia???

ok sekarang kita refer pada Jesus yg dirujuk dlm Bible, BUKAN Al Quran. ok..??


Jesus adlh seorang lelaki dari bangsa Yahudi...dia merupakn ank kepd Mary dan Tuhan Bapa..Dia lahir pada 25 December. Kelahirannya juga disambut tiga bintang di langit ...Juga dikatakn genius semsa kecil, sudah mengajar di kuil pada umur 12 tahun...mempunyai 12 org pengikut yg paling rapat.. pada umurnya 30, dia dibaptiskan oleh John the Baptist...antara keajaiban padanya yg di gambarkan ialah dia bleh berjalan atas air, menghalau syaitan dan mengubat org buta...dia mati dibunuh org Roman dgn disalib...

Hidup semula 3 hari kemudian(Easter) dan diangkat sebagai Tuhan. Org Kristian Katolik yakin bahawa dia akn turun semula ke dunia dan memerintahnya selama 1000 tahun. Erm, pelik..seakan2 sama kan? Dan gambarnya di dalam gereja.....

ni aku ltak gmbr2 jesus dan matahari.... korg fikirlah sendiri knp ada matahari tu erk..











Dan pernah tak korang tertanya2, kenapa org kristian pergi gereja pada hari Ahad(SUNday) dan cuti am jatuh pada hari Ahad (SUNday)? So sila la buat kesimpulan sendiri.... sape sbnrnye yg dorg sembah...


Mengikut Islam, Nabi Isa tidak mati, baginda diselamatkan oleh Allah dan Nabi Isa tak pernah mendakwa baginda adalah anak Tuhan (nauzubillah) so pada aku, Jesus dlm Bible bukan Isa. Tapi Jesus dlm Bible adalah Horus.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...